Τι είπε ο Χαρδαλιάς για lockdown στην Αθήνα

9 mins read
blank

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την επιδημιολογική εξέλιξη στη χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι «από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις», καθώς και ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης lockdown σε επίπεδο Δήμου».
«Το lockdown είναι η τελευταία λύση», επανέλαβε και τόνισε ότι «εφαρμόζουμε κλιμακωτά μέτρα».
«Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση.
Αναφορικά με τη λειτουργία ξενοδοχείων καραντίνας σημείωσε ότι προσεχώς «ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας» και συμπλήρωσε ότι με την βοήθεια των εκπροσώπων των μεταναστών θα γίνει ενημέρωση όλων εκείνων που ζουν γύρω από το κέντρο της Αθήνας και δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού. Η ενημέρωση θα γίνει σε 14 διαλέκτους.

Facebook Comments