Σκέψεις για άμεσο άνοιγμα εστίασης λόγω των κορωνοπάρτι- Ποιοι ειδικοί είναι υπέρ

15 mins read
blank

Η πραγματοποίηση υπαίθριων πάρτι, με ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις ατόμων στις πλατείες, κάνει όλο και περισσότερους ειδικούς να εκφράζουν την άποψη ότι είναι προτιμότερο να ανοίξει μια ώρα αρχύτερα η εστίαση, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο μετά από 14 μήνες lockdown. «Ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε», σημείωσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού,  μιλώντας στον AΝΤ1, δήλωσε ότι ο εγκλεισμός των πολιτών θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο μέτρο που θα επιβαλλόταν στους πολίτες αφού θα είχαμε λάβει όλα τα προηγούμενα κι όχι το πρώτο, όπως έγινε στη χώρα μας, θεωρώντας ότι δεν έχει δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και θα πρέπει να αναζητήσουμε το σωστό, ακόμα και τώρα.

Επιπλέον, η κ. Λινού πρόσθεσε ότι η εστίαση θα έπρεπε να έχει ανοίξει ήδη με τα σωστά μέτρα κι όπου αυτό έγινε τα κρούσματα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά αντίθετα μειώθηκαν αισθητά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, με αφορμή τα κορωνοπάρτι, δήλωσε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει συντεταγμένα η εστίαση πριν από το Πάσχα, έτσι ώστε να συμμαζευτεί η κατάσταση και να μην είναι ανεξέλεγκτη.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε λάβει ήδη μέτρα, αφού βλέπαμε τι συμβαίνει στις πλατείες» είπε ο καθηγητής για τις αποκαρδιωτικές εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σχεδόν κάθε βράδυ στα μεγάλα αστικά κέντρα από παρέες εκατοντάδων νεολαίων που συγχρωτίζονται. 

Και πρόσθεσε ότι «η εστίαση θα μπορούσε να λειτουργήσει συντεταγμένα πριν από το Πάσχα» για να αποφύγουμε ανάλογες εικόνες, εξηγώντας πως: «είναι μειοψηφία όσοι δεν τηρούν τα μέτρα. Η συντεταγμένη αταξία είναι ό,τι καλύτερο».

Επίσης ανέφερε πως είναι τραγικό λάθος αν πιστέψουμε ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, αλλά και ότι ο κόσμος ζαλίστηκε από τις πολλές γνώμες. «Είμαστε ακόμα σε πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης και πρόσθεσε πως «Ο εμβολιασμός φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει».

Βίντεο από τα κορωνοπάρτι σε πλατείες

Facebook Comments