Σε καραντίνα το πλοίο «Μερμπαμπού» όπου εντοπίστηκαν τα 18 νέα κρούσματα

14 mins read
blank

Σε πλήρη έλεγχο από τις υγειονομικές αρχές τέθηκε το δεξαμενόπλοιο «Μερμπαμπού» με σημαία της Μάλτας καθώς ανιχνεύθηκαν 18 μέλη του πληρώματος θετικά σε κορωνοϊό από το σύνολο των 25 μελών.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Κατέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας έμφορτο με πετρέλαιο το οποίο ξεφόρτωσε στα ΕΛ.ΠΕ. και κατευθύνθηκε ανοιχτά του λιμανιού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, και τα 25 μέλη του πληρώματος θα βγούνε στη στεριά, οι υγιείς θα μπούνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι θα νοσηλευθούν προκειμένου να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Όλο το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό καινούργιο πλήρωμα.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν στείλει οδηγίες στα πληρώματά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία. Στέλνουν φάρμακα, στολές ειδικές για να τις φοράνε όσοι θα επικουρούν κάποιον συνάδελφό τους που νοσήσει πάνω στο πλοίο. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες απομόνωσης για όσους από το πλήρωμα παρουσιάσουν συμπτώματα. Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφοράς ITF και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) έκαναν έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων.

Οι γενικού περιεχομένου οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό πάνω στα πλοία 

– Όσοι ανεβαίνουν στο πλοίου για επαγγελματικούς λόγους-επιθεωρητές-πιλότοι κα- θα πρέπει να παραμένουν όσο χρειάζεται και ούτε λεπτό παραπάνω.

– Τα μέλη πληρώματος να τηρούν απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επισκέπτες και να επισημαίνουν σε αυτούς ότι πρέπει να προσέχουν.

– Τα πλοία πρέπει να εφοδιάζονται με γάντια μίας χρήσης για όλους τους επισκέπτες αλλά και το πλήρωμα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τα φοράνε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο πλοίο και να τα βγάζουν μετά την αποβίβασή τους.

– Τα πλοία πρέπει να έχουν ειδικούς μετρητές θερμοκρασίας σώματος προκειμένου να εντοπίζουν ποιοι έχουν πυρετό και είναι ύποπτοι

– Δίνεται έγκριση στους πλοιάρχους για αύξηση της τροφοδοσίας του πλοίου ώστε να υπάρχουν αποθέματα.

Facebook Comments