Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πριβέ πάρτι – Σαρωτικοί έλεγχοι

16 mins read
blank

Στη Μύκονο σημειώθηκε η πρώτη σύλληψη λόγω κορωνοϊού για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι σαρωτικοί έλεγχοι στο νησί της Μυκόνου σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες όπου διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους.

Επιπλέον, αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από γείτονες για φασαρία σε βίλα που είχε νοικιαστεί και όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως γινόταν πάρτι με πολλούς καλεσμένους. Ζήτησαν από τον ενοικιαστή να βγει από το σπίτι, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην οικία, και στη συνέχεια τον συνέλαβαν για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Χρυσοχοΐδης : Αυξάνονται οι έλεγχοι στη Μύκονο

Τα φαινόμενα συνωστισμού κυρίως στα νησιά, όπως η Μύκονος, όπου έχουν καταφύγει ήδη χιλιάδες τουρίστες, είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των υγειονομικών αρχών, καθώς τα πάρτι δεν σταματούν, με τον κόσμο να μην τηρεί τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την χθεσινή επίσκεψη του στη Μύκονο, δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε τους ελέγχους στα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα μπιτς μπαρ, αλλά και όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού, καθώς ο κίνδυνος για ένα νέο κύμα της πανδημίας είναι πιο ορατός από ποτέ.

Διοργανωτές πάρτι από την Ίμπιζα στη Μύκονο

Παράλληλα, οι Αρχές προσπαθούν να προλάβουν τα φαινόμενα συνωστισμού, στο νησί της Μυκόνου έχουν καταφθάσει διοργανωτές από την Ίμπιζα της Ισπανίας και από τη Νίκαια της Γαλλίας. Ειδικοί στη διοργάνωση πριβέ πάρτι, τα παρουσιάζουν ως φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάρτι στήνονται κρυφά και χωρίς άδεια μέσα σε πολυτελείς βίλες που νοικιάζονται για τον συγκεκριμένο σκοπό, ενώ σε αυτά συμμετέχουν από 500 μέχρι και 1.000 άτομα.

Στο «νησί των ανέμων» διοργανώνονται 3 με 4 πάρτι, κάθε εβδομάδα, ενώ τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος κινητών τηλεφώνων και την αποστολή των προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, «κράχτες» των διοργανωτών διαδίδουν τη φήμη για τα πάρτι σε γνωστά καταστήματα και beach bar το νησιού, ενώ η είσοδος αρχίζει από τα 150 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ, ανάλογα με τον πελάτη.

Facebook Comments