«Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

8 mins read
blank

Θετική ήταν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, με το ειδικό καθεστώς το click in shop και click away.

Ειδικότερα, το SMS στο 13033 με κωδικό 2 παραμένει, ενώ περιμένουμε να μάθουμε αν θα υπάρχει τελικά χρονικός περιορισμός.
Οπότε τα μαγαζιά ανοίγουν όλα κανονικά, μόνο με τα μέτρα της τήρησης των ορίων ατόμων ανά τετραγωνικό σε κάθε κατάστημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι.
Αναμένεται ακόμη να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα, με μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα.
Η μέθοδος του click away ίσως παραμείνει στις κόκκινες περιοχές. 
Προϋπόθεση για τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα είναι βεβαίως η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, βάσει των κανόνων που είχαν ισχύσει και το περασμένο καλοκαίρι σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.
Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία λέξη ανήκει στους επιδημιολόγους δεδομένου ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να αυξήσει και την κινητικότητα των πολιτών.
Τον οριστικό τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα θα ανακοινώσει αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς στις έξι το απόγευμα.

Facebook Comments