Λοιμωξιολόγοι για καταστήματα: Άνοιγμα στην Αχαϊα, με click away στη Θεσσαλονίκη, κλειστά στην Κοζάνη

9 mins read
blank

H επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται άνοιγμα των καταστημάτων υπό όρους.

Συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (όπως στην Αθήνα) και στην Κοζάνη να παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, οι ειδικοί καλούνται να αποφασίσουν για τα πολυκαταστήματα, ενώ η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές.

Νωρίτερα

Η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα και στις τρεις περιοχές, έστω και με τη μέθοδο του click away (αγορά έξω από το κατάστημα).

Την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να  ανοίξει και στις τρεις περιοχές, αλλά πρέπει να γίνεται η συνεκτίμηση με την πορεία της πανδημίας και τα δεδομένα της. Διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν δεν ξεκινήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η στήριξη των επιχειρηματιών θα συνεχιστεί.

Facebook Comments