Η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης – Εμβολιάστηκαν Μητσοτάκης-Σακελλαροπούλου

21 mins read
blank

Σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ΕΕ, που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ιδία ημέρα σε όλες τις χώρες κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο “Αττικόν”, μετά τον εμβολιασμό του κατά την covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο “Αττικόν”, όπου τον υποδέχτηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Πρωθυπουργός πριν από τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Μετά το εμβόλιο και με βάση το πρωτόκολλο, ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρθηκε σε έναν ειδικό χώρο όπου πρέπει να παραμείνει για 15 λεπτά μετά το εμβόλιο.

«Σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό του στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ χαρακτήρισε ανώδυνη τη διαδικασία, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο μήνυμά του:

«Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία δίνει το μήνυμα. Και στη συνέχεια οι υγειονομικοί. Πρέπει πάνω από όλα οι υγειονομικοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς. Μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να εμβολιαστούν μεγάλες μερίδες Ελλήνων και ακόμα και αυτοί που αντιμετωπίζουν με καχυποψία το όλο εγχείρημα του εμβολιασμού, θα αρχίσουν να πείθονται.

Στόχος είναι να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε . Όλα αυτά θα γίνουν πράξη τους πρώτους έξι μήνες του 2021. Θα γράψουμε ξανά νέες σελίδες για τον τόπο μας».

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εν συνεχεία η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Facebook Comments