Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους δύο φορές τον μήνα και με τρίωρη άδεια

8 mins read
blank

Η κυβέρνηση προωθεί πρόγραμμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων.
Όπως ανάφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ειδική ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι εργοδότες θα δηλώσουν το δυναμικό των επιχειρήσεών τους ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δύο δωρεάν τεστ covid-19 τον μήνα.
Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).
Οι εργοδότες με επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εφόσον οι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα δηλώνουν την πρόθεσή τους, ώστε να κάνουν rapid test για κορωνοϊό μέχρι και 2 φορές τον μήνα. 
Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος. Ισχύει η χορήγηση άδειας 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας στον μισθωτό για διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεταν τον κίνδυνο διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αντικρούσουν τις ανησυχίες που εξέφραζε η κυβέρνηση για τον κίνδυνο διασποράς από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Facebook Comments