Διαβατά: Ακόμα και προσφυγόπουλα στα επεισόδια με τα ΜΑΤ

13 mins read
blank

Εικόνες Ειδομένης στα Διαβατά με συγκεντρωμένους εκατοντάδες πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και χρησιμοποιούν ακόμη και ένα παιδί ως ασπίδα απέναντι στα ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν με το… κάλεσμα μέσω Facebook χθες έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά καθώς υπήρχε η φήμη ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τη συγκέντρωση των προσφύγων ακολούθησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών και κρότους λάμψης.

Σήμερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενήλικοι πρόσφυγες χρησιμοποίησαν σαν ασπίδα ένα μικρό ανήλικο κοριτσάκι απέναντι στα ΜΑΤ, καθώς για ώρα προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Πολλές μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά ζητούσαν να τις αφήσουν να περάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Η κατάσταση στα Διαβατά αυτή τη στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει.

Ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα δεν θα ανοίξουν, δεν θα επιτραπούν παράτυπες μετακινήσεις και είπε το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με την κατάσταση στα Διαβατά.

Ως “θύματα παραπληροφόρησης” χαρακτήρισε τους περισσότερες πρόσφυγες στα Διαβατά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που νομίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και τους κάλεσε να επιστρέψουν στους χώρους φιλοξενίας τους, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε είναι ικανοποιητικοί έως πολύ καλοί.

Απευθυνόμενος στους πρόσφυγες τους ζήτησε «να μην βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τους άλλους ανθρώπους που είναι γύρω τους». Ο αρμόδιος υπουργός, επίσης, είπε: «με τη μέγιστη βοήθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και με την κοινή δράση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ, το αργότερο μέχρι το βράδυ, το πολύ αύριο το πρωί, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Facebook Comments