Βατόπουλος: «Tο καθολικό lockdown είναι στο τραπέζι της επιτροπής»

8 mins read
blank

O καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown.
O κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι σήμερα οι επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά», ανάφερε.
Ακόμη, υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός.
Στη συνέχεια, ο κ.Βατόπουλος σημείωσε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα».
Όπως εξήγησε το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».
«Δύσκολο  βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

Facebook Comments