Άνοιγμα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εισηγείται η κυβέρνηση στην επιτροπή

8 mins read
blank

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα με θέμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, προκειμένου να αποφανθεί αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα και στις τρεις περιοχές, έστω και με τη μέθοδο του click away (αγορά έξω από το κατάστημα). Σε περίπτωση όμως που η Επιτροπή αποφασίσει να παρατείνει την απαγόρευση, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους λοιμωξιολόγους ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά.

Την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να  ανοίξει και στις τρεις περιοχές, αλλά πρέπει να γίνεται η συνεκτίμηση με την πορεία της πανδημίας και τα δεδομένα της. Διαβεβαίωσε ότι ακόμη και αν δεν ξεκινήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η στήριξη των επιχειρηματιών θα συνεχιστεί.

Facebook Comments