77 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι – Μόλις 10 εισαγόμενα κρούσματα και 28 στην Αττική

13 mins read
blank

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικά τα κρούσματα

Οκτώ (8) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.Δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως.

Εικοσιοκτώ (28) κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Στα εννιά (9) κρούσματα τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Δύο (2) κρούσματα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Ένα κρούσμα καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης. Επτά (7) κρούσματα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία  δύο συνδέονται με τον γάμο της Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας και τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Δύο (2) κρούσματα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,ένα (1) κρούσμα εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου ενώ 2 κρούσματα καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Πέλλας αντίστοιχα με το δεύτερο να συνδέεται με τον γάμο στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος 2 κρούσματα καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Facebook Comments